Статті
Іконописний всеукраїнський сімпозіум-пленер на Закарпатті, с. Велятино, жовтень 2015 р.

Свято Покрови Пресвятої Богородиці зустріли учасники першого іконописного сімпозіум- пленеру на Закарпатті. В живописному місці селі Велятино, Хустського району в гостинній садибі "Будинок художника" Люби та Василя Комішак, що розташована поблизу туристичного комплексу "Теплі води", який стає все більш популярним серед туристів завдяки унікальним гарячим термальним басейнам та мінеральним джерелам.

 

 

 

 

 

 



Крестный Ход с иконой Божией Матери Самарская к 240-летию Днепропетровской епархии (стаття на мові оригіналу)

По улицам города шел крестный ход. Мимо удивленно застывших в ожидании иномарок, торопливых прохожих, останавливающихся  и осеняющих себя крестом вслед удаляющимся хоругвям, мимо кричаще-зазывных реклам, мимо палаток с афишами кандидатов на будущих выборах. Он был какой-то несовременный, будто и не из этого времени. Но каким-то непостижимым образом не просто органично вписывался в сегодняшний день, а будто менял акценты, правильно выстраивая окружающую жизнь.

 

 

 

 



Всеукраїнська виставка православної ікони 2013

За час Незалежності в України з'явилось немало іконописних  студій, майтерень, в яких сформувалось нове покоління українських художників-іконописців, які здобували профільну освіту, як на теренах України так і за її межами, які сприяють відродженню  традицій  православного іконопису, іконописних шкіл, зокрема, освіченості пересічних громадян в сфері церковного мистецтва.